A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/disk6/100903/www/gcequiservices.be/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Security.php

Line Number: 189

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/disk6/100903/www/gcequiservices.be/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 688

Wie ben ik - GC Equi Services

Wie ben ik

Ik ben Giverny Cappoen, al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door paarden en ik ben dan ook op mijn 5 jaar begonnen met klassieke ruitersport, dressuur en springen, dit om eerst een goede basis te bezitten, maar de western sport bleef me aanspreken. Het was voor mij niet echt dat het ene leuker was dan het andere, ik heb jaren lang zowel klassiek als western gereden. Op een bepaald moment moest ik echter een keuze maken. Mijn voorkeur ging toen naar Reining.

Inmiddels heb ik voor verschillende trainers gewerkt, zowel in BelgiŽ als in Amerika. Hierbij heb ik veel bijgeleerd en ervaring opgedaan zoals het opleren van jonge paarden en het trainen van paarden. Ik heb veel verschillende methodes gezien en toegepast.
Toch bleef ik er steeds mijn eigen draai aan geven, ik leg er graag dat extra gevoel in.

Voor mij staat het paard centraal in de training. Het paard dient te snappen waarom hij bepaalde dingen doet en moet hier zelf ook het nut van inzien. Zo krijgen we een betere communicatie en een gelukkiger paard.

Het is voor mij ook heel belangrijk om het paard te begrijpen en me aan hem aan te passen. Ik heb geen vaste theorie die ik toepas bij elk paard. Dit is ook niet mogelijk. Elk paard is anders en het is aan mij om erachter te komen wat het beste werkt bij elk paard.

In al de jaren dat ik bezig ben met paarden wou ik hen nog iets extra aanbieden, dus ben ik mij gaan verdiepen in fysiotherapie bij paarden. Door deze leerrijke studies, kijk ik nu nog anders naar de paarden en snap ik ze nog meer. Ik begrijp hoe hun lichaam werkt en kan ze zo meer helpen bij de problemen die ze zelf ondervinden met hun lichaam.

Mijn doel is een compleet pakket aan te bieden. Niet enkel het rijden maar ook het welzijn van de paarden staat bij mij centraal.

Prestaties
Een aantal van mijn beste prestaties

2007

Belgisch kampioen jeugd met Countryís Tari

2009
Belgisch & Vlaams kampioen Amateur met Texas Little Kicker
Zilver op het Europees kampioenschap met het Belgische Junioren Team @ Kreuth. ( met Texas Little Kicker)
4e plaats op het Europees Kampioenschap @ Kreuth (individueel) ( met Texas Little Kicker)
2011
Zilver op het Europees kampioenschap met het Belgische Young Riders Team @ Neustadt (met Hesa Juicey Juice)
8e plaats op het Europees kampioenschap @ Neustadt (individueel) (met Hesa Juicey Juice)
2012

Belgisch en Vlaams kampioen Open met Texas Little Kicker.

2014

Vlaams kampioen Jonge Paarden met SR Top Gun