A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/disk6/100903/www/gcequiservices.be/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Security.php

Line Number: 189

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/disk6/100903/www/gcequiservices.be/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 688

Diensten - GC Equi Services
Training

Texas Little Kicker

Texas Little Kicker a.k.a. Kicker is een quarter hengst, toen ik hem leerde kennen was hij 5 jaar. Ik ben met kicker in contact gekomen door hem te zien op een manege waar ik geregeld kwam. Ik vroeg me af wat zijn verhaal was en wou hem eens een keertje rijden. Dit heb ik dan ook gedaan en ik was onmiddelijk verkocht.

Hoe meer ik met hem bezig was, hoe meer kleine probleempjes er naar boven kwamen. Hij was zeer onrustig, kopschuw, steigerde te pas en te onpas. Velen zeiden ook dat hij best gecastreerd werd maar hier geloofde ik niet in, ik wou hem een kans geven. Kicker is het eerste paard waar ik zo een ongelooflijke band mee heb kunnen opbouwen, ik heb mijn uiterste best gedaan om hem te begrijpen waarom hij soms zo een rare reacties gaf. Dit was pure onzekerheid, hij had in zijn eerste jaren al zeer veel verschillende ruiters op zijn rug gehad en dit ging hem niet af.

Na een jaar met hem te rijden, had ik besloten Kicker te kopen. Enkele zeiden me dat dit geen goed idee was, ik zou met hem nooit wat kunnen bereiken. Wel, het tegendeel hebben we bewezen door samen 2x Belgische Kampioen te worden, vervolgens een zilveren medaille op het EK voor de jeugd in Kreuth met het Belgisch Team en 4e plaats individueel. Nu na 7 jaar is hij nog steeds mijn allerbeste vriend en niets zal hieraan veranderen. Vandaag de dag is hij het ideale lespaard voor beginnende ruiters.

SR Top Gun

SR Top Gun a.k.a. Topper is een quarter merrie welke ik heb leren kennen toen haar eigenaars me belden om haar zadelmak te maken. Geen probleem dacht ik bij mezelf, echter wist ik toen nog niet dat ze niet handtam was en reeds 2 jaar. Ze stond op de wei bij een hengst en haar vangen was niet mogelijk.

Zo hebben we ze dus eerst in een stal geleid, door een gangetje te maken van aan de wei tot aan de stal. Topper was toen best in de war en werd heel territoriaal, in haar stal komen was geen optie, ze sloeg alles kort en klein. Dus ben ik begonnen met me net buiten de stal gehurkt te zetten met eten in de hand, wachtend tot ze naar me toe kwam uit interesse voor het voedsel. Stapje per stapje ging het de goede kant uit. Eens ik ze had kon ik er wel alles mee doen. Maar dit paard had enorm de vluchtreflex in haar, alles was een reden om te gaan lopen. Dit is natuurlijk normaal bij paarden, maar bij deze merrie was het wel extreem. Na een paar maand was onze band al veel beter, alles ging vlotter en vlotter.

Op een dag kwam ik aan op het domein en stond ze weer op de wei, deze keer in de kudde bij andere merries waar ze laagste in rang was. Niet echt bevorderlijk voor haar reeds complexe karakter. Op een dag vernam ik dat ze verkocht werd. Ik heb haar toen zelf gekocht omdat ik wat zag in haar en ook omdat ik niet wou dat ze bij mensen zou komen die haar misschien niet zouden begrijpen. Nu zijn we 2 jaar verder en heeft ze vorig jaar haar eerste wedstrijden gelopen. Het is een geweldig lieve merrie geworden, doch blijft ze steeds onwennig bij nieuwe mensen.